14 shprehi që një punëtor i mirë duhet t’i ketë

22 / 11 / 2014 0 Komente

14 shprehi që një punëtor i mirë duhet t’i ketë

14 shprehi që një punëtor i mirë duhet t’i ketë

Urime! Je pranuar në punë. Këto janë fjalët mikëpritëse në një ambient të ri pune. Mund të duket në fillim quditshëm, po më pas gjërat vijnë duke iu kthyer normales.

Këtu janë disa prej shkathtësive që një punëtor i ri duhet t’i ketë, shkathtësi të cilat kompania do t’i kërkojë në performancën tënde.

1) Je i përpiktë. Doku në punë në kohë, ose dhe 10 minuta më herët. Filloja ditës i relaksuar dhe energjik.

2) Iniciativ. Merre iniciativen t’i perfundosh gjërat. Kjo përfshinë edhe nëse duhet të ndreqësh gypin e ujit apo ndonjë punë tjetër dore. Thjesht bëje.

3) I rregullt dhe i pastër. Siguroju që tavolina jote e punës është pastër dhe mirë organizuar.

4) I shoqërueshëm. Shok, argëtues, sjellje pozitive janë element që do të shtyjnë rreth suksesit.

5) Sistematik. Në përgjithësi kompanitë kanë një rregullore pune, por nësë jo atëherë shpikë një ti për vete. Sipas saj siguroju që gjërat janë kryer me sukses në çdo ditë pune.

 6) Efikas. Disa njerëz për nga natyra janë efikas. Mund të zhvillosh këtë shkathtësi  duke u munduar t’i përfundosh detyrat me radhë. Pas një kohe praktikë do e kuptosh se si ishtë mënyra më e lehtë dhe më e shpejtë për të përfunduar një gjë.

7)Zgjidhës i problemeve. Kuptoje punën që bënë, dhe improvizo kur duhet gjatë procesit punues. Jep komente, ide, sugjerime kolegëve për t’i ndihmuar që t’ia dalin më mirë më klientë.

9)Shpejtësia. Mëso të punosh shpejtë gjatë rutinës në punë. Por asesi mos u ngut.

10)Shkruaj. Shkruaj në një letër shkrimi, tregoji aftësitë e tua të reportimit.

11)Evito gabimet. Secili bënë gabime, por mundohu t’i zvogëlosh rastet kur gabon, je     i vëmendshëm. Ndonjëherë gabimi nuk falet.

12)Përgjegjësia. Je i vetdijshëm për përgjegjësinë që ti ke me kompaninë.

13)Puna në ekip. Bëhu lojtar në ekip. Duhet të kesh vullnet të mirë, të ndash ide, eksperiencë, aftësitë teknike me ekipin. Kështu dhe krijon besim me të tjerët.

14) Lexo. Leximi është ai që të ndihmon të zhvillosh apo dhe të fitosh aftësi tjera. Duke lexuar gjithashtu dhe i kupton më mirë konceptet, faktet, dhe instruksionet.

Shkruar nga Qendresa Krasniqi 20 shtator 2014

Rating: 3.0. From 1 vote.