Pregaditu në mënyrën më të mirë për të shkruar një rezyme profesionale

Pregaditje Profesionale

7 ‘vese’ që i paraprijnë suksesit

7 ‘vese’ që i paraprijnë suksesit

Pothuajse të gjithë njerëzit e sukseshëm i kanë disa tipare fillestare të njëjta. Ata e trajtojnë problemin nga të gjitha anët, janë organizatorë të mirë e respektojnë të tjerët për t’u respektuar. Por cilat janë ‘veset’ bazë që duhet t’i ketë një njeri i suksesit? Në këtë artikull do të ju njoftojmë me shtatë prej […]

20 / 02 / 2015 0 Komente
Fjalët që nuk duhet ti thuash në punë

Fjalët që nuk duhet ti thuash në punë

“Fjala keqe thone kurrë nuk harrohet”. Janë disa komponentë që e përbëjnë një komunikim të mirë. Temë, industri, apo ulur në një prezantim, bisedë e thjeshtë, bisedë telefonike, takim online, lideri përdor një gjuhë nëpërmjet të cilës influencon të tjerët. Fjalët e tij janë thirrje për ta ndjekur. Fjalët që nuk duhet t’i përdorësh janë […]

22 / 11 / 2014 0 Komente
14 shprehi që një punëtor i mirë duhet t’i ketë

14 shprehi që një punëtor i mirë duhet t’i ketë

Urime! Je pranuar në punë. Këto janë fjalët mikëpritëse në një ambient të ri pune. Mund të duket në fillim quditshëm, po më pas gjërat vijnë duke iu kthyer normales. Këtu janë disa prej shkathtësive që një punëtor i ri duhet t’i ketë, shkathtësi të cilat kompania do t’i kërkojë në performancën tënde. 1) Je […]

22 / 11 / 2014 0 Komente
Qysh mu knaq në punë

Qysh mu knaq në punë

  Mendoj dhe besoj që duhet ta shijosh 8 orëshin e kaluar në punë. Mënyra se si e shoh këtë është se ju kaloni më shumë kohë në punë se sa në shtëpi me familjen tuaj. Nëse koha më e madhe e jetës tuaj kalohet keq, pa dëshirë, pa dyshim që është diçka e mërzitshme. […]

22 / 11 / 2014 0 Komente
Si të veprojmë pasi që kemi humbur punën

Si të veprojmë pasi që kemi humbur punën

Humbja e punës është një gjë shumë e vështirë, dhe zakonisht përballohet shumë keq. Njëra prej arsyeve është se tregu i punës është shumë i vogël, ndërsa tjetra arsye është se nuk dimë a të gëzohemi që e humbëm atë punë, dhe tani na janë hapur dyertë për ndjekjen e “ëndrrës”, apo të ndihemi keq […]

22 / 11 / 2014 0 Komente
Caktimi i qëllimeve

Caktimi i qëllimeve

A i shkruani qëllimet tuaja në fletë? Nëse deri më tani nuk e keni bërë këtë, do ju sugjeroja që të filloni ta bëni. Shumë studime janë bërë dhe të gjitha tregojnë se personat të cilët i shkruajnë qellimet e tyre në fletë, kanë më shumë gjasa që ti arrijnë ato se ata persona të […]

21 / 11 / 2014 0 Komente
Përgatitu mentalisht për intervistë

Përgatitu mentalisht për intervistë

Shumë prej nesh i frikësohemi intervistave të punës, gjë që është normale, mirëpo nëse i bëni disa gjëra siq duhet, ju mund ta kaloni këtë sfidë pa shumë probleme. Gjëja e parë që duhet ta bëni është që të përgatiteni paraprakisht, në mënyrë që të mos surprizoheni pastaj. Mundohuni të mësoni sa më shumë për […]

21 / 11 / 2014 0 Komente
Pse është e rëndësishme puna për individin dhe shoqërinë

Pse është e rëndësishme puna për individin dhe shoqërinë

Në ambientet e ndryshme që frekuentojmë, ajo çfarë flasim rreth tavoline apo ndëgjojmë aty-këtu ndonjë fjalë të të tjerëve është “puna”. Kjo është dhe si pasojë e gjendjes ekonomike në të cilen gjendet vendi ynë. Por ti shikojmë gjërat në konceptin e tyre më të gjërë. Pa marrë parasysh je apo jo i punësuar, përsëri […]

26 / 11 / 2013 0 Komente
Nga përspektiva e biznesit pse është e rëndësishme që punëtorët të jenë të shëndetshëm

Nga përspektiva e biznesit pse është e rëndësishme që punëtorët të jenë të shëndetshëm

Ushqimi jo i shëndëtshëm ju bënë të ndiheni të fryrë dhe për një kohë të gjatë do të ju dëmtonte dhe trupin. Pa një trup të shëndetshëm nuk mund të kesh as mendje të shëndoshë. Shendeti mental është parësor për një punë të sukseshme dhe të kryer në afatin e duhur. Një studim nga journal […]

16 / 05 / 2013 0 Komente
Kthjellu pas punes

Kthjellu pas punes

Kthjellu pas punes Pas një dite pune të gjatë dhe të vështirë, shumë nga ne krejt çka duam është të kthehemi në shtëpi. Na tërheq idea me porosit një picë e më pas me pushu në shtrat me orë të tëra, ndoshta dhe deri në mëngjes të së nesërmës. Por, a është kjo me të […]

16 / 05 / 2013 0 Komente