Pregaditu në mënyrën më të mirë për të shkruar një rezyme profesionale

Pregaditje Profesionale

Si te jemi me produktiv

Si te jemi me produktiv

Si te jemi me produktiv   Prej se zgjohemi në mëngjes, ne marrim vendime për rrjedhën ditore. Sa më shumë energji që ju hargjoni për vendime, më  pas keni më pak energji për ti kryer obligimet në punë. Lodhja e tepërt pengon produktivitetin në punë. Sa më lehtë dhe arsyeshëm që i merrë vendimet, je […]

16 / 05 / 2013 0 Komente
Perdorni Aromatherapy për të rritur produktivitetin në zyre

Perdorni Aromatherapy për të rritur produktivitetin në zyre

Aromatherapy Ka disa gjëra që ju ndoshta nuk mund ti ndryshoni në lidhje me mjedisin tuaj të punës. Në mesin e këtyre gjërave janë: ndriçimi në zyre, niveli i zhurmës, mobilje jo të përshtatshme, dhe ngjyra e mureve. Megjithatë ju patjetër mund të merrni hapa për të përmirësuar mjedisin tuaj në zyre pa pasur nevojë […]

16 / 05 / 2013 0 Komente
Disa nga sekretet per të rritur produktivitetin ne vend pune

Disa nga sekretet per të rritur produktivitetin ne vend pune

Disa nga sekretet Për të rritur prduktivitetin në vend pune do të duhej të kishte agjendë për pruktivitet. Ndryshimet në vend të punës, pothuajse gjithmonë do ju pëlqej ekipit punues. Do të duhej të bënit një checklist me gjërat që nuk funksionojnë si duhet dhe që punëtorët të dëshironin ti shihnin më ndryshe. Pyetni punëtorët […]

16 / 05 / 2013 0 Komente
Leter motivuese për të diplomuarit në Financa

Leter motivuese për të diplomuarit në Financa

Shembull për letër motivuese për të diplomuarit në Financa       Emri Juaj Adresa Juaj Telefoni Juaj Emaili Juaj Emri i Kompanisë Emri i Personit përgjegjës Adresa e Kompanisë Faqja e Kompanisë Telefoni E nderuar zonja/zoteri X Në (shënoni muajin dhe datën) une kam përfunduar studimet në (shëno universitetin) ku kam stdudiuar(shëno drejtimin). Gjithmonë […]

16 / 03 / 2013 0 Komente
Shembull i letres motivuese për aplikim në bank

Shembull i letres motivuese për aplikim në bank

Shembull i letrës motivuese tipike për aplikimet në bankë Në këtë rast është shembulli i letrës motivuese që do të mund të përdorej për të aplikuar në ndonjë pozitë në bankë, ju do duhej të përshtatni të dhënat personale, si emri, mbiemri etj.   Data: Emri i Kompanisë   Emri i Personit Përgjegjës Adresa e Kompanisë […]

06 / 03 / 2013
Këshilla për një CV të sukseshme

Këshilla për një CV të sukseshme

    Kur duhet të përdoret CV-ja         Kur një punëdhënës kërkon që aplikacioni të jetë në një format të tillë Kur një punëdhënës nuk e specifikon në çfarë forme të aplikohet Çfarë informacione duhet të përfshihen në një CV. Të dhënat personale: Zakonisht, në të dhëna personale përfshihen: adresa, data e […]

05 / 03 / 2013 5 Komente
Çka është një CV (Curriculum Vitae)

Çka është një CV (Curriculum Vitae)

    Curriculum Vitae: është një skicë edukative dhe profesionale, zakonisht e përdorur për të aplikuar në një vend pune. Emër tjetër që gjithashtu mund të përdorim për CV është rezyme. Një CV është mënyra më e zakonshme dhe fleksibile për të aplikuar në një vend pune. I përmbledh të dhënat tuaja në atë mënyrë […]

05 / 03 / 2013 3 Komente
Si do të mund të rinjtë e diplomuar të gjejnë punë

Si do të mund të rinjtë e diplomuar të gjejnë punë

Diplomën e ke në dorë, por tash pyet veten si të gjesh punë?! Kjo nuk është e pamundur, thjeshtë duhet të kesh një strategji dhe t’i ndjekësh disa hapa: 1. Shiko përpara, me një vizion për veten tuaj. Ambicia personale është një nga cilësitë më bindëse që një profesionist i ri mund të ketë, dhe […]

24 / 02 / 2013
Kerko punë i pregaditur profesionalisht, duke përdorur një nga tre formatet e rezymes

Kerko punë i pregaditur profesionalisht, duke përdorur një nga tre formatet e rezymes

Çdo individ ka një grup unik të talenteve, aftësive, përvojave, dhe kualifikimeve, si rezultat, duhet të marrë parasysh të gjithë faktorët për të përcaktuar strategjinë sa më mirë. Edhe pse ka dhjetra formate të ndryshme të rezymes, kërko punë duke i përshtatur të dhënat në një nga tre kategoritë bazë: kronologjike, funksionale, dhe me kombinim. […]

19 / 02 / 2013 0 Komente
Rrjetet sociale -një mënyrë e mirë për gjetjen e punës që dëshironi

Rrjetet sociale -një mënyrë e mirë për gjetjen e punës që dëshironi

     Rrjetet sociale         Rjetet sociale si Twitter apo Facebook përveç thashethemeve dhe skandaleve politike, mund t’i përdoni edhe për punë, sepse shumë punëdhënës kanë filluar që të gjejnë pikërisht në këto rrjete kandidatët potencial për punët përkatëse në kompanitë e tyre. Me karakterin dhe atë që përafaqësoni në këto rrjete […]

11 / 02 / 2013 1 Komente