Ligji i punes

Ligji i punes

Ligji i punes - Stema e Republikes se Kosoves

 

Për qdo njeri është parësore të njihesh me Ligjin e Punes.

I punësuar apo sapo i ke kryer studimet, ose i papunë ke të drejtë të njihesh me Ligjin e Punes në Kosovë.

Lexo dhe caktoja pastaj ti vet të drejtat vetës, mos lejo të tjerët në emër të ligjit, t’a keqinterpretojnë atë e me këtë rast të shkelen të drejtat tua.

Mëso ku dhe çfarë të lejohet të bëshë, sa kohë duhet të kalosh në punë. Informohu, kjo është e drejta jote, mos e lejo të ta marrin.

Si duhet të sillesh ti e të tjerët në punë, e qdo e drejtë tjetër përshkruhet në ligjet e Punës, të cilin ligj qdo qytetar do duhej ta dinte.

Të njihesh me ligjin është kulturë, vetëm kështu do të dish kur ti ke apo nuk ke të drejtë.Duke korrigjuar vetën ndihmon dhe shoqërinë.

Puna e bënë njeriun njeri dhe ligji e bënë shtetin të jetë shtet funksional. Andaj puno dhe lexo ligjin e Punës, ndihmo vetën dhe të tjerët.

Mos harro, që gjithmonë mund të bëshë ndryshime, por ndryshimet vijnë duke ditur dhe njohur më mirë, vetën, të drejtat tua, vendin tënd!

Ligji i punes mund të lexoni këtu.

No votes yet.