Puna vullnetare dhe përfitimet nga ajo

04 / 01 / 2013 2 Komente

Puna vullnetare dhe përfitimet nga ajo

Puna vullnetare

   

   Puna vullnetare

 

 

 

Për disa individë është me rëndësi mirëqenia e tjetrit. Ata zgjedhin punën vullnetare si mënyrë për të kontribuar në shoqëri. Gjithashtu ka edhe përfitime tjera nëse kryen punë vullnetare:

  • Ështe një mënyrë e mirë t’i zhvillosh dhe të mësosh shkathtësi të reja, të krijosh kontakte dhe të fitosh vetëbesim
  • Do t’i rritë gjasat për të gjetur punë me orar te plotë dhe të rregullt
  • Ka shumë rëndësi pune në ambiente të ndryshëm dhe me bashkëpuntor tjerë
  • Ke mundësinë të njohësh më shumë veten dhe aftësitë që ty të dallojnë më së miri
  • Një mundësi për ju që gjatë asaj kohe t’i zhvilloni shkathtësitë tuaja per punë duke bërë shokë të ri dhe kontakte të reja
  • Krijon një këndvështrim tjetër për një punë të caktuar në sektor të caktuar
  • Do të ndjeni kënaqësi nga ndjenja që jeni duke bërë diqka si dhe kjo do të vlerësohet nga të tjerët


Dihet se puna vullnetare është e rëndësishme, sidomos për studentë, për të cilët është një mundësi e mirë që të marrin eksperienc
ë. Ajo do t’i ndihmojë që në punën e tyrë të rregulltë të kenë sukses dhe të kenë çfarë të paraqesin si eksperiencë të tyre. Gjithashtu është një mundësi të takosh njerëz të rinjë dhe do të mund t’i rafinosh raportet sociale.
Puna vullnetare është veti dalluese e njerëzve me vullnet të mirë dhe dëshirë për të punuar, gjithashtu do të mundesh që në të njejtën kohë të kërkosh punë afatgjate.
Për këtë kujdeset Fletpune, andaj mos ndaloni, kërko punë në Fletpune.

 

Rating: 3.0. From 2 votes.